Back to Top

Protestantse Gemeente Purmerend

Een open huis voor iedereen....

Ons logo

Logo PGP

Ons logo

Logo Protestantse Gemeente PurmerendIn Purmerend wordt de Protestantse Kerk in Nederland vertegenwoordigd door de Protestantse Gemeente Purmerend. In ons logo, ontworpen in 2005 door ons gemeentelid Siebren de Boer, komen daarom zowel kenmerken terug uit het stadswapen van Purmerend als uit het logo van de Protestantse Kerk in Nederland.

Stadswapen van PurmerendHet stadswapen van Purmerend vindt zijn oorsprong in de 14e eeuw toen Willem Eggert de eerste Heer van Purmerend werd. De 3 weerhaken verwijzen naar het onstaan van Purmerend als vissersdorp in de 12e eeuw.

Logo Protestantse Kerk NederlandVan heel wat recentere datum is het logo van de Protestantse Kerk in Nederland. Dit dateert van mei 2004 toen de Gereformeerde Kerken, de Nederlands Hervormde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk fuseerden tot Protestantse Kerk in Nederland.

In dit logo zien we onder andere een duif als teken van vrede en van de heilige Geest. Niet alleen de kern van het logo, maar ook van ons geloof.
Een volledige uitleg van het landelijke logo is te vinden op www.pkn.nl.

ImageIn het logo van Purmerend zien we één van de vishaken uit het wapen van Purmerend terug. Deze haak bindt de Protestantse Kerk aan Purmerend. Ook zien we de duif uit het landelijke logo terug, ten teken dat die ook in Purmerend aanwezig is.
Door het gebruik van een streeparcering i.p.v. een lijn willen we uitdrukken dat we een ‘open kerk’ zijn; gastvrij en toegankelijk. De arcering op de weerhaak symboliseert het geboden onderdak aan alle mensen, ongeacht geslacht, huidskleur, handicaps, leeftijd of welke kenmerken ook. Iedereen is welkom bij ons !

In dit logo zeggen de duif, de haak, de 12 mensen en de arcering:
De Protestantse Kerk in Purmerend gevestigd, biedt aan alle mensen onderdak.