Back to Top

Protestantse Gemeente Purmerend

Een open huis voor iedereen....

Pastor

Jessica Heetebrij

Mijn naam is Jessica Heetebrij en sinds september 2022 ben ik als pastor /ouderenwerker aan de Taborkerk in Purmerend verbonden.

In 1962 ben ik in Ede op de Veluwe geboren in een gezin met 6 kinderen en heb daar 10 jaar gewoond. Daarna ben ik verhuisd naar Apeldoorn en heb daar een mooie jeugd gehad.

Vanaf mijn 17e jaar heb ik vele jaren gewerkt in allerlei takken van de gezondheidszorg.

Op mijn 28e ben ik de HBO-opleiding gaan doen voor theologie aan het Nederlands Bijbels Instituut, de laatste lichting voordat dit instituut naar Zwolle (Windesheim) ging. Dit was een mooie tijd, waarin ik veel geleerd heb.

Nadat ik deze opleiding had afgerond ben ik gaan werken in het Jeugd en Jongerenwerk bij het Regionaal Dienstencentrum van de Landelijke kerk als jeugdwerker voor beleid en cursussen. Eerst in Beverwijk, later in Alkmaar.

Ook heb ik mijn eigen bureau Jes gehad, waarmee ik allerlei werk deed op het gebied van theater, workshops verhalen vertellen en een kinderkookcafé. Toch trok het werk in de verpleging weer en ik ben dan ook naast het runnen van mijn eigen bureau gaan werken als verpleegkundige. Dat was een goede mix.

Omdat ik meer diepgang in mijn werk wilde ben ik gaan werken in het Pastoraat. Eerst voor Broek op Langedijk in 2019 en later bij de Burgkerk op Texel en sinds 2021 in de Taborkerk in Purmerend. Levenservaring is daarbij van belang denk ik. Pastoraat is een mooie manier om mensen te ontmoeten. Echt Ontmoeten.

Geloven in deze tijd brengt met zich mee dat we te maken hebben met kritische vragen en op zoek zijn naar dat stukje Licht wat ons hoop, moed, geloof en vertrouwen geeft in God.

In allerlei omstandigheden zoeken wij daarnaar en komen wij het tegen. Ieder is een stukje van het geheel in zijn eigen uniciteit.

We mogen God ontmoeten in het gelaat van de Ander door de ogen van de ander.

Het is onze houvast wat zich voordoet als een strohalm of we kunnen het ervaren als liefdevolle armen om ons heen....

...en we blijven zoeken..dat blijft in beweging.

 

Jessica Heetebrij

06-83901399

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.