Back to Top

Protestantse Gemeente Purmerend

Een open huis voor iedereen....

Boekenkast De Bron

 

Boekenkast De Bron

 

De Bron is een boekenkast, vol met boeken, artikelen, brochures en audiovisuele materialen. Deze kast staat in een nis van de hal van de Taborkerk.

 

Voor wie?

Voor alle gemeenteleden, maar zeker voor hen die een taak vervullen binnen de gemeente biedt de collectie ondersteuning bij hun werkzaamheden.

De inhoud is praktisch en/of informatief en gericht op o.a. de volgende thema’s:

  • religie(s)
  • catechese
  • liturgie
  • persoonlijk geloof
  • gemeenteopbouw
  • kinderen en jongeren

 Er wordt naar gestreefd de gemeenteleden een zo breed mogelijk georiënteerde collectie te bieden op het gebied van godsdienst en levensbeschouwing, daarbij meebewegend in de tijd en de actualiteit.

 

Collectie

De collectie is samengesteld volgens diverse thema’s. Er zijn boeken, tijdschriften en brochures. Daarnaast zijn er cd’s en films op dvd in de collectie opgenomen. In De Bron staan er bijv. naast een heel uitgebreide hoeveelheid (kinder)Bijbels en Bijbelverhalen ook veel gedichten- en liederenbundels en is er een flinke rij kerstboeken. Voor zowel de professional als de vrijwilliger in de gemeente staat een keur aan boeken voor toerusting op en ter ondersteuning van hun werk.

De boeken staan in de kast volgens een systematische indeling voor catechetische bibliotheken.

Het tijdschrift ‘Ouderlingenblad’ verschijnt maandelijks en heeft regelmatig een themanummer. Dit tijdschrift wordt geheel gedocumenteerd waardoor de artikelen via de artikelen trefwoordencatalogus eenvoudig op te zoeken zijn. Deze tijdschriften staan in tijdschriftcassettes boven in de kast. Ook de cassette met brochures, kleine boekjes die één thema omvatten, kunt u daar vinden. De tijdschriften en brochures kunt u, net als de boeken, gratis lenen.

De cd’s en films, eveneens te leen, liggen onderin de middelste kast.

 

Catalogus

Alle boeken, artikelen, brochures, cd’s en dvd’s staan gedocumenteerd in diverse catalogi. Van de boeken zijn er catalogi op trefwoord, op auteur, op titel en op onderwerp. Van de artikelen is een zeer uitgebreid trefwoordenbestand beschikbaar. Voor de digitale versie van deze catalogi kies de gewenste versie hieronder. We streven ernaar de catalogi minimaal 2 keer per jaar te actualiseren. De meest actuele catalogus kunt u ook als Excel document of pdf opvragen via het contactformulier.

In de kast ligt bovendien een blauwe map met daarin een overzicht van de boeken, brochures en audiovisuele materialen. Van de artikelen is, vanwege de omvang, alleen een digitaal bestand beschikbaar via de webpagina.

 

Alles uit De Bron

Onder deze kop presenteert De Bron zich maandelijks in Mozaïek. U vindt daar boekbesprekingen, nieuws van De Bron en de data van de uitleentafels.

 

Uitleentafel

Een paar keer per jaar organiseert de werkgroep De Bron een uitleentafel na afloop van de viering. In de ontmoetingsruimte wordt een gedeelte van de collectie op tafels uitgestald. Deze materialen zijn uiteraard te leen.

Foto's Liesbeth de Jong