Back to Top

Protestantse Gemeente Purmerend

Een open huis voor iedereen....

Kerkmusicus

Peter Wagenaar Peter Wagenaar studeerde aan het Conservatorium Alkmaar af in de vakken koordirectie, orgel en kerkmuziek. Gedurende zijn muzikale loopbaan was hij organist in verschillende kerken waaronder de Martinikerk in Bolsward.
Sinds 2014 is hij bij de Protestantse Gemeente Purmerend aangesteld als kerkmusicus.
Deze functie heeft een brede omschrijving. Hij is niet alleen als organist verantwoordelijk voor de vieringen maar is daarnaast ook cantor voor Cantamo, het koor van de Tabor.
Naast deze twee taken is hij Taborkerk breed verantwoordelijk voor alle muziek die tijdens diensten gespeeld en gezongen wordt.
Dit kan zijn als zangcoach voor de Come Together Band, als muzikaal leider tijdens het musical-weekend of als begeleider als er tijdens diensten een solist is uitgenodigd.
Een serieuze uitdaging om eeuwen van kerkmuziek met elkaar te verbinden.
Naast de brede ervaring die Wagenaar heeft op het gebied van koordirectie van zowel oude en hedendaagse kerkmuziek heeft hij ook ervaring met eigentijdse musical-, rock- en popmuziek. Daarnaast geeft hij piano- en orgellessen, begeleidt hij kleine ensembles op de piano en ontwikkelt hij muziekprojecten voor diverse doelgroepen.